melhus begravelsesbyra svanholm blogg


Ønsker du en begravelse litt utenom de tradisjonelle rammene – på Melhus? Vi har ressurser til å hjelpe deg.


Her finner du informasjon om Svanholm gravferd Melhus – begravelsesbyrå Melhus.

Kunne det være fint med en svært personlig ramme rundt gravferdsseremonien på Melhus? Da skal du snakke med oss på Melhus-kontoret. Vi kan hjelpe deg!

Vårt Melhus-kontor er et komplett begravelsesbyrå. I tillegg kan vi hente tjenester fra Trondheimskontoret vårt. Vi er store, og vi bruker størrelsen vår til å yte mer, tilby bedre  produkter og ha sterkere kompetanse på alle forhold knyttet til begravelse.

Vi har eget sorgbinderi og leverer blomster til alle begravelser i Melhus kommune uten fraktkostnad. Dette gjelder uansett hvilket begravelsesbyrå familien benytter.

Du kan bestille blomster direkte til gravferden fra vår blomsterbutikk på nett, du kan ringe oss på  72 87 22 00 (09:00-15:00) eller sende epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Se vår blomsterbrosjyre for informasjon og inspirasjon.

Velkommen til Svanholm gravferd Melhus, vi har kontor i Thorabygget på Melhus.

miljo svanholm


Tenk om kister kunne ha skapt nye skoger.

Vi skulle gjerne ha gjort det sånn. Vi synes det hadde vært fint å skape en skog, selv om det også er fint å skape kirkegårder. Foreløpig ligger dette på designernes bord og er ikke tillatt praksis i Norge.

Men grønn gravferd er tillatt, og stadig finner vi små nyheter som hjelper oss med å ivareta miljøet. Vi er årvåkne når det kommer til miljø. Vi ønsker at våre familier skal få velge etter en ny, etisk standard.

Våre biourner i 100% organisk materiale – verdens mest miljøvennlige urner. 

Våre kister følger miljøkrav i henhold til norsk lov og tilleggskrav som Miljøfyrtårn. 

minneside

 

Våre familier. Noen har kommet til oss gjennom generasjoner. Andre har vi nylig blitt kjent med. Vi gjør ikke forskjell på folk.

Nå får alle våre familier minnesider på nett uten at det koster ekstra. Det kan velges bort. Men folk flest vil gjerne ha et varig minne på Internett. Et sted som kan søkes opp av fremtidige generasjoner. Et sted for ettermæle langt inn i fremtiden.

På minnesiden legger vi inn litt informasjon, dødsannonsen, et fotografi. Her kan familie og venner poste bilder, skrive hilsener eller en nekrolog. Linken til minnesiden sender du til hvem du vil. Du kan dele minnesiden på sosiale medier.

Minnesider på nett er et tillegg til den minneboken du får i hånden etter seremonien. Minneboken inneholder dødsannonsen, programheftet,  kondolanse-/blomsterkortene og nyttig informasjon du trenger etter gravferden. Vi vet det er viktig å minnes.

Ettermæle er kanskje et gammeldags ord, men ikke mindre gyldig av den grunn. Vi synes det er fint at moderne kommunikasjonsmetoder gjør det enklere å bevare ettermælet inn i fremtiden.

Se våre minnesider på nett

hva tror du paa

 

Vi praktiserer åpenhet og toleranse bygget på reell gravferdskompetanse.

Både tro og ikke-tro er viktig når man må ta avskjed og begrave sine døde. Ikke-troende kan skape sitt eget univers i vårt livssynsåpne seremonirom.

Vi tar ofte imot familier med særlige ønsker for gravferdsseremonien. I seremonirommet vårt kan både kristne salmer og verdslige sanger brukes fritt, og vår seremonimester står til familiens disposisjon. Vi kjenner det norske regelverket og vet hva som er tillatt. Har du spørsmål knyttet til gravferd, kan du spørre oss.

Så er det også sånn, at gravferdsskikkene er svært ulike hos kristne, muslimer, jøder og hinduer, bare for å nevne noen trosretninger. Opp gjennom årene har vi bygget unik kompetanse på gravferdsskikk i Norge og verden. Vi er stolte av å kunne si at vi kjenner enkelte av innvandrermiljøene i Trondheim godt.

Vi vil alltid hjelpe til, på alle de måter vi kan, for at rammen rundt avskjeden skal bli vakker og riktig. Vi gjør alltid vårt ytterste for å imøtekomme familiens ønsker.

Mange familier velger også å holde syning i Svanholm seremonirom – det vakre og stille, livssynsåpne seremonirommet vårt på Strinda.

 

 

lydspor svanholm


Det er ikke alle som vet at det finnes en norsk versjon av vakre Amazing Grace. Yngre mennesker har kanskje aldri hørt denne vidunderlige sangen på noe språk. Hos oss kan du høre den norske versjonen ”Forunderleg, eit vrak som meg” – gjendiktet av Edvard Hoem.

Musikk er en viktig del av en begravelse / bisettelse. Musikken kan bygge opp under minneordene og hjelpe oss med å feire det livet som har tatt slutt.

Vår musikksamling inneholder mer enn 100 lydspor og spenner fra tradisjonell gravferds- /kirkemusikk til nyere populærmusikk. Vi håper det skal gi inspirasjon.